Wanneer moet ik naar de rechter?

Wij raden aan om niet direct naar de rechter te stappen maar eerst tot overeenstemming proberen te komen met uw buren door middel van gesprekken. Een gerechtelijke procedure zorgt er vaak voor dat de relatie tussen buren er niet beter op wordt en wellicht kan het probleem zonder een gerechtelijke procedure ook worden opgelost. Daarnaast kan een gerechtelijke procedure erg langdurig en kostbaar zijn.
Daarnaast is het niet bij elke vorm van overlast raadzaam om naar de rechter te gaan omdat enige hinder is toegestaan. Pas als er sprake is van onrechtmatige hinder is er kans dat de civiele rechter een uitspraak zal doen in uw voordeel. Of hinder onrechtmatig is hangt onder anderen af van de ernst van de hinder en de duur daarvan.
Als er sprake is van nachtelijk burengerucht kunt u zelfs aangifte doen bij de politie tegen degenen die u hinder toebrengen. In het Wetboek van Strafrecht is namelijk geregeld dat dit verboden is. De politie moet er op toezien dat dit verbod niet wordt geschonden. Als vervolg op uw aangifte kan het Openbaar Ministerie overgaan tot vervolging waarna een strafrechtelijke procedure wordt opgestart.

Best verkochte standaardbrieven

Download bij Burenoverlast een standaardbrief en pas deze aan naar je eigen situatie. Zo heb je snel een brief geschreven door een gespecialiseerde advocaat tegen je buren overlast.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Heeft u een vraag of een specifiek probleem? Neem gerust contact op met onze juridische intakebalie. Wij behandelen uw vraag z.s.m. en u ontvangt vandaag nog een reactie op uw vraag. Uw bericht wordt veilig & betrouwbaar verzonden over SSL.

Bel: 088 - 374 79 76 voor een gratis intakegesprek. Of vul ons formulier in: