Veel rookoverlast houtkachel buurman

Op basis van een onderzoek van Motivaction meldt Milieu Centraal dat één op de tien Nederlanders rookoverlast heeft van buren die met een houtkachel of open haard stoken.

De mensen die overlast ervaren van vuur hebben ook vaak gezondheidsproblemen zoals hoesten, benauwdheid en irritatie van de ogen, neus en keel. “De gezondheidsproblemen worden veroorzaakt doordat bij het stoken van hout stoffen zoals fijnstof vrijkomen die zeer nadelig zijn voor de gezondheid”, aldus Milieu Centraal. De rook komt vaak binnen in omliggende huizen door ramen, deuren of ventilatieroosters. Uit onderzoek naar rookoverlast van de noordelijke GGD’ers in samenwerking met de Universiteit van Utrecht is bovendien gebleken dat de hoeveelheid fijnstof in veel huizen te groot is.

Ongeveer 10% van de Nederlandse huishoudens heeft een houtkachel of open haard. Omdat rookoverlast kan leiden tot gezondheidsproblemen moeten dat er zeker niet meer worden.

 

Bron: www.telegraaf.nl

Best verkochte standaardbrieven

Download bij Burenoverlast een standaardbrief en pas deze aan naar je eigen situatie. Zo heb je snel een brief geschreven door een gespecialiseerde advocaat tegen je buren overlast.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Heeft u een vraag of een specifiek probleem? Neem gerust contact op met onze juridische intakebalie. Wij behandelen uw vraag z.s.m. en u ontvangt vandaag nog een reactie op uw vraag. Uw bericht wordt veilig & betrouwbaar verzonden over SSL.

Bel: 088 - 374 79 76 voor een gratis intakegesprek. Of vul ons formulier in: