Aso-wet voor overlast door lastige buren

Het hebben van lastige buren kan veel vervelende situaties met zich meebrengen. Van slapeloze nachten door geluidsoverlast tot struikelen over rondslingerend afval.

Om burenoverlast beter aan te pakken is in de Eerste Kamer een wet aangenomen die de burgemeester de bevoegdheid geeft om hiervoor in te grijpen. Aan de overlast plegende buren kunnen maatregelen tot gedragsverandering opgelegd worden die de situatie moeten verbeteren. Wanneer de buren zich niet aan de maatregelen houden kan hen een boete worden opgelegd. Door deze wet kunnen in de toekomst niet alleen overlastplegers worden bestraft, maar ook de personen die hun huis langdurig verhuren. Dit is pas mogelijk na een waarschuwing, bijvoorbeeld middels een brief, en wanneer bemiddeling niets heeft opgeleverd.

Deze harde aanpak is nodig omdat één op de drie Nederlanders last heeft van burenoverlast. Dit gebeurt, zoals vaak gedacht wordt, niet alleen in de grote steden maar vooral ook in kleinere plaatsen.

Naar verwachting gaat deze nieuwe wet na de zomer in.

Bron: www.metronieuws.nl

Best verkochte standaardbrieven

Download bij Burenoverlast een standaardbrief en pas deze aan naar je eigen situatie. Zo heb je snel een brief geschreven door een gespecialiseerde advocaat tegen je buren overlast.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Heeft u een vraag of een specifiek probleem? Neem gerust contact op met onze juridische intakebalie. Wij behandelen uw vraag z.s.m. en u ontvangt vandaag nog een reactie op uw vraag. Uw bericht wordt veilig & betrouwbaar verzonden over SSL.

Bel: 088 - 374 79 76 voor een gratis intakegesprek. Of vul ons formulier in: